24Apr/082

YourChoice.ro – Spam nesimtit din Romania

Am primit de curand un email doua emailuri de la team@avatareonline.ro si contact@startgame.ro care m-au pus pe ganduri. Ce s-a intamplat cu politica de marketing prin care faci clientul sa se simta confortabil si sa fie interesat de produsul tau? O tehnica de marketing in zilele de astazi este sa trimiti spam la diferite persoane si sa le impui acestora o definitie pentru acest termen.

Imi cer scuze anticipat pentru ca va vor da lacrimile de ras la citirea acestui email, dar nu am putut sa nu ma abtin sa comentez. Deci.. mesajul primit este urmatorul (la cel de-al doilea, primit la 1 ora diferenta, difera doar putin prima parte):

AvatareOnline ro

O colectie impresionanta de avatare online, absolut pentru toate gusturile, disponibile sa le salvezi gratuit.

Peste 10 000 avatare online grupate pe categorii si subcategorii te astepta.

Incearca www avatareonline ro si cu siguranta il vei considera site-ul tau preferat de avatare.

Have Fun !

In conformitatea cu legea 365/2002 cu modificarile aduse de legea 121/2006 privind comertul electronic, acest mesaj nu este si nu poate fi considerat spam deoarece:
- contine datele de identificare ale expeditorului,
- contine instructiuni de dezabonare,
- acceptarea mesajului nu va implica financiar, scopul acestuia fiind de informare,
- adresa d-voastra de e-mail a fost gasita fie pe un site public, fie intr-un ghid de afaceri .
Apreciem si intelegem intimitatea dumneavoastra si ne cerem scuze daca acest mesaj a ajuns din greseala la dumneavoastra. Daca doriti sa nu mai fiti contactat de noi pe viitor, va rugam sa apasati pe urmatorul link. Adresa d-voastra va fi automat stearsa din baza de date.
Va multumim!

Buuun..

Primul lucru pe care-l obvservam este ca, exceptand primele doua linkuri, atentia iti este atrasa de mesajul scris cu font marunt pe fundal gri. Al doilea lucru este faptul ca informatia utila este cel mult jumatate din informatia mai putin utila, as zice eu. Hmm, ce poate fi mai important decat sa-ti promovezi produsul? Se pare ca falsa idee pe care vrei sa o imprimi vizitatorilor cum ca nu faci o promovare ilegala !?

Referintele la o lege anume sunt o premiera, chiar daca nu suntem singur ce inseamna.. lege privind comertul electronic.. pai parca nu vand nimic pe site-ul ala, am intalnit si cuvantul gratuit.

  • Datele de contact ale expeditorului in cazul unei firme serioase nu cred ca reprezinta doar o adresa de email.
  • Instructiunile de dezabonare necesita introducerea site-ului pentru care vreau sa ma dezabonez.. nu are optiunea "toate site-urile firmei voastre care trimit spam".
  • Acceptarea mesajului nu ma implica financiar, dar ma implica psihic (apropo de ce faceti referire la comert electronic daca nu implica parte financiara?).
  • Daca adresa mea a fost gasita public nu inseamna ca aveti si autorizatia mea sa-mi umpleti casuta cu mesaje publicitare.

Nu cred ca apreciati intimitatea mea pentru ca nu ma cunoasteti personal si altfel ati sti ce ma deranjeaza sau nu. NU puteti sa-mi impuneti contrariul pentru ca nu reprezentati nici o autoritate in masura sa faceti acest lucru, iar fraza "acest mesaj nu este si nu poate fi considerat spam" reprezinta o nesimtire grosolana pentru inteligenta destinatarilor. Dezabonarea o s-o fac prin intermediul filtrelor la toate adresele (cunoscute mie) firmei YourChoice.ro pentru ca e alegerea mea (my choice :) ).

Pentru ca ati facut referire la Legea 365/2002 cu modificarile aduse de Legea 121/2006 tin sa observ si eu urmatorul aliniat din aceasta lege:
Art. 2: Scop si domeniu de aplicare
Punctul (2) - Nu constituie servicii ale societãtii informationale, în sensul prezentei legi, activitãtile care nu întrunesc elementele definitiei prevãzute la art. 1 pct. 1, în special urmãtoarele:
c) oferta de bunuri sau servicii care nu este prezentatã destinatarului prin transmiterea informatiei la cererea individualã a acestuia si care este destinatã receptiei simultane de cãtre un numãr nelimitat de persoane (punctmultipunct);

Fiecare intelege ce vrea, pentru ca asa este tipic romanesc, dar paragraful respectiv este pe atat de insolent pe cat este inutil; nesolicitat e nesolicitat chiar daca ii pui fundite si-i zici informare. Desi nu exista o definitie batuta in cuie pentru termenul spam, conform dictionary.com: spam = unsolicited e-mail, often of a commercial nature, sent indiscriminately to multiple mailing lists, individuals, or newsgroups; junk e-mail. Prin faptul ca acest email a fost trimis la mai multi recipienti simultan, iar eu personal nu am avut de-a face cu YourChoice.ro pana acum consider ca mesajele primite se incadreaza perfect in acest tipar.

Va doresc o echipa mai buna la departamentul marketing si cat mai putine "Mark as Spam" :D

Articole asemanatoare:

Comentarii (2) Trackbacks (1)
  1. Nu ti se pare ca esti prea acid, atatea comentarii rautacioase pentru 2 e-mail-uri amarate. Si eu primesc o multime de e-mailuri, pe unele le citesc, pe altele nu. Poate firma e la inceput si inca invata cum sa faca publicitate.

  2. Imi pare rau, dar nu mi se pare ca sunt acid. Odata ce nu sunt interesat de o reclama in spaţiul public, pot sa o ignor. Insa pe adresa personala nu pot face asta odata ce nu se tine cont de optiunea mea. Multumesc de comentariu, asta e parerea mea.


Lasa un comentariu

Switch to our mobile site