10Apr/080

Se inchide RapidShare?

RapidShare, compania de gazduire gratuita a fisierelor a pierdut un proces impotriva GEMA, organizatia germana privind drepturile de autor. Aceasta din urma a cerut ca RapidShare sa poata fi trasa la raspundere pentru incalcarea drepturilor de autor prin materialele incarcate prin serviciul oferit.

Pe 23 Ianuarie 2008, curtea de judecata din Düsseldorf (Landgericht) a dat dreptate GEMA, urmand ca RapidShare sa filtreze continutul incarcat de utilizatorii sai. Desi, in mod normal asta ar presupune inlaturarea materialelor fara copyright, o verificare a tuturor fisierelor partajate in reteaua RapidShare ar fi aproape imposibila.

Mai mult ca sigur RapidShare va ataca aceasta decizie, deoarece resursele care ar trebui alocate verificarii tuturor fisierelor incarcate de utilizatori si eliminarea celor frauduloase va duce mai mult ca sigur la oprirea serviciului. Chiar daca RapidShare va supravietui intr-o forma "legala", in conditiile in care cei multi utilizatori folosesc RapidShare tocmai pentru a partaja fisiere fara drepturi de autor, nu se va bucura de acelasi numar de utilizatori si de aceleasi incasari.

Ramane sa urmarim ce se va intampla cu unul din cele mai populare siteuri de gazduire a fisierelor, atat ca interes direct pentru cei care-l folosesc cat si ca semnal pentru alte servicii web asemanatoare, care permit partajarea de continut fara copyright.

Articole asemanatoare:

  • Nu exista articole asemanatoare.
Comentarii (0) Trackbacks (0)

Nu exista nici un comentariu pana acum.


Lasa un comentariu

Nu exista trackbacks pana acum.

Switch to our mobile site