18Sep/081

La Google Maps nu lucreaza nici un roman

Asta e concluzia practica la care am ajuns, si in privinta careia nu m-am razgandit de cel putin 1 an. Noi romanii suntem o natiune mandra (deseori pozitiv, alteori mai putin pozitiv) si avem obiceiul sa ne falim cu ce consideram ca ne reprezinta (Hagi, Nadia Comaneci, Brancusi, delimitator Adrian Minune, Guta, etc.).

Din acest motiv nu-mi pot schimba parerea ca nu exista nici un angajat roman la Google Maps care sa nu observe ca tara sa natala e aproape inexistenta pe harta interactiva a gigantului web.

In ultima vreme am avut cateva ocazii de a lucra / prelua informatii / documenta geografic cateva proiecte si am apucat sa testez hartile interactive ale marilor companii: Google, Microsoft si Yahoo. Cateva pareri va puteti face si voi din imaginile de mai jos cu Romania.

Harta Romaniei in Google Maps Harta Romaniei in Microsoft Local Live Harta Romaniei in Yahoo Maps

Ei.. Romania arata la fel de pustie ca Area 51? Imi dau seama ca Romanica nu se incadreaza la "pesti mari" ca importanta sau "ad-clicks", dar, desi informatic avem cateva cuvinte de spus, Google a ramas in urma fata de utilizatorii sai romani din punctul asta de vedere.

Si pentru ca am vorbit si eu, ca toata lumea de altfel, de lansarea IPhone de catre Orange Romania.. sunt curios daca entuziastii care au asteptat noaptea tarziu la usa shop-ului l-au cumparat SI pentru serviciul  GPS. Practic.. cum as ajunge din Chitila la Unirii (exemplu aiurea), folosind binenteles Google Maps (pe IPhone) - comparativ cu Microsoft Local Live si Yahoo Maps:

Navigare cu Google Maps Navigare cu Microsoft Local Live Navigare cu Yahoo Maps

Cateva strazi in minus, nu ati zice? :D Nu e vorba ca avem prea multe, sau ca sunt prea bune, dar macar ca idee sa fie cateva in capitala tarii, altfel si primul telefon cu Android o sa contina aceeasi facilitate inutila (navigare GPS prin Google Maps), si ar fi pacat, pentru ca se anunta destul de promitator.

Pentru scepticii care ar putea spune ca in privinta imaginilor din satelit si Google sta la fel de bine (sau chiar peste) Local Live si Yahoo Maps le propun spre comparare urmatoarele imagini, care surprind chiar blocul si zona unde stau eu:


Imagine in Microsoft Local Live care este aproape identica cu cea din Yahoo Maps


Imagine in Google Maps - blocul meu (al 4-lea) dispare in spatiu/timp :roll:

P.S.: Postul asta are rolul unei simple urecheri "din dragoste" pentru Google, care inca ramane in topul meu personal peste Yahoo si Microsoft.

Articole asemanatoare:

Comentarii (1) Trackbacks (1)
 1. Priveste partea buna a lucrurilor :

  1. pe iPhone ai Google Maps
  2. Google Maps contine mult prea putine informatii despre Romania
  3. pentru a folosi Google Maps pe iPhone ai nevoie de conexiune la internet
  —————
  Concluzie: In acest fel, vei putea economisi niste bani (pe care i-ai fi platit ca sa platesti traficul de internet, in cazul in care Google Maps ar fi continut mult mai multe detalii despre Romania).

  Harta romaniei nu e detaliata, atunci nu o folosesti. Daca nu o folosesti, nu faci la fel de mult transfer pe net, si implicit platesti mai putin factura.

  Nu-i asa ca baietii de la Google s-au gandit la binele nostru ? :P


Lasa un comentariu

Switch to our mobile site