12Apr/101

Despre Flash si HTML5

Am vrut sa-i raspund lui Ionut, dar sunt prea multe ganduri ca sa le incadrez doar intr-un comentariu :)
Eu unul dezvolt aplicatii pentru Flash, dar cred ca acolo unde e competitie e castig pentru end-user. Clar nu poti face acum in HTML5 ce poti face (si cat de usor) in Flash, sunt sigur ca se dezvolta suport si in directia asta. Pe de alta parte la pomul laudat e bine sa nu te duci cu sacul. Nu garanteaza nimic momentan ca, cel putin filmele, ruleaza mai bine in format HTML5 decat in format Flash pe toate platformele.

Adobe intarzie intradevar suportul hardware (un RC abia e liber) si SPER ca o face pentru a scoate ceva cu adevarat bun si valoros. E clar ca lumea se va reorienta oricum, cum au facut-o publisherii pentru aplicatiile de iPad, dar cum exact va inclina balanta ramane de vazut.
Personal am o spranceana ridicata asupra Apple de la primul iPod pe care l-am avut. Cum e mai usor sa arati cu degetul de obicei, cred ca la fel au intarziat si ei cu iPad-ul (care a cazut sub multe asteptari) sau cu suport multitasking, dar asta e alt subiect.

Faptul ca poti alege e cel mai bun lucru din lume si ca toate lucrurile bune, nu-l apreciezi decat atunci cand iti lipseste. Pana la urma vom folosi un browser cu suport HTML5 si Flash si va depinde de continutul accesat frecvent de fiecare, nu credeti? :D

Cu etichetele: , Lasa un comentariu

Articole asemanatoare:

Comentarii (1) Trackbacks (0)
  1. Eu voi alege varianta care va consuma cele mai putine resurse.

    Inca de cand aveam Pentium I puteam urmari filme DivX cursiv. Si-acum pot… dar daca trebuie sa le vad online… calculatorul are de suferit.


Lasa un comentariu

Nu exista trackbacks pana acum.

Switch to our mobile site