23Apr/080

De luat aminte. Demisia cu demnitate.

Lee Kun-heeAm citit zilele trecute vestea prin care se anunta ca presedintele Samsung Group, Lee Kun-hee (fiul fondatorului Samsung) a demisionat din functia pe care o poseda, alaturi de vice-presedintele Lee Hak-soo si de fiul sau, urmatorul mostenitor si director in cadrul companiei. Fiind acuzat de evaziune fiscala, acesta si-a dat demisia si a declarat urmatoarele:

"I today have decided to resign from the post of chairman of Samsung Group [..] We, including myself, have caused troubles to the nation with the special probe [..] I deeply apologize for that, and I'll take full responsibility for everything, both legally and morally."

Nu sunt de acord cu evaziunea fiscala facuta de omu asta, dar tin sa subliniez (mai ales pt cine nu stie engleza): Lee Kun-hee a recunoscut ca a hotarat sa demisioneze din functia de presedinte.. a cauzat probleme natiunii, isi cere scuze si isi asuma toata responsabilitatea legala si morala.

Cine are urechi sa asculte, ca oricum cine nu are minte nu intelege. Toate demisiile care se fac in mandra noastra tara ca efect al unei anchete sunt puse pe seama vanatorii politice. Niciodata nu se vine in fata cu acceptarea acuzelor, cu recunoasterea greselii si cereri de scuze. Nesimtirea este la ea acasa printre conducatorii nostrii, iar rusinea nu se face simtita. Daca mai multi politicieni si-ar cere scuze si si-ar asuma responsabilitatea morala pentru toate "evaziunile" savarsite, cred ca altfel ar arata scena politica.

Luati aminte! Daca statea putin mai jos pe harta, asta isi facea seppuku. Sa stii ca toata lumea se uita la tine cum cheltui banii altora e o rusine, iar sa dormi in fiecare seara stiind ca "tragi si tu ce poti" e o nesimtire! Luati aminte la postura indivizilor din poza, in special la pozitia capului. Nu ne mai umpleti orasele de afise in care ne priviti de sus si ne spuneti ca sunteti buni si veti ridica patria pe culmi nemaivazute. Tot ce vrem este sa aveti un gram din demnitatea orientala.

Stire via: Associated Press

Articole asemanatoare:

Comentarii (0) Trackbacks (0)

Nu exista nici un comentariu pana acum.


Lasa un comentariu

Nu exista trackbacks pana acum.

Switch to our mobile site