27Sep/080

Cum e cu rromanii din Italia?

emil grosu - click "Ne fac de ras rromii in Italia", "Tiganii fura si omoara in Italia" si alte titluri asemenatoare tin primele pagini a ziarelor in ultima vreme, insa iata ce-mi vad ochi astazi in Click: El e romanul erou la Florenta.

Cred ca titlul din Click putea sa fie cel putin la fel de senzational daca ar fi sunat asa: "Un tigan erou in Italia" sau s-a considerat ca tigan si erou suna urat impreuna? Ma inclin in fata domnului Emil Grosu, care in 12 ani de zile si-a pus pe picioare o afacere cinstita si aduce cinste tarii noastre. Nu credeti insa ca ar trebui sa aduca si etnei din care face parte? Adica romanii sunt neaparat rromi si tigani cand fura si omoara, dar sunt romani eroi cand fac ceva cinstit?

Desi pe majoritatea cetatenilor de etnie rroma pe care i-am cunoscut nu as cataloga-o drept cinstita, este la fel de adevarat ca multi din cei care comit infractiuni pe afara nu apartin acesteia. Ar trebui ca romanii in general sa fie constienti de notiunea de cetatea european si cea de infractor (care nu reprezinta si etnia), sa se aplice legea corect (uh) si sa trecem peste prejudecati.

Articole asemanatoare:

  • Nu exista articole asemanatoare.
Comentarii (0) Trackbacks (0)

Nu exista nici un comentariu pana acum.


Lasa un comentariu

Nu exista trackbacks pana acum.

Switch to our mobile site