11Sep/081

CFR arunca cu nepasare catre cei care-i platesc

Tren - www.trenuri.uv.ro

Tren - www.trenuri.uv.ro

Cred ca e normal ca daca nu-ti faci treaba pentru care esti platit sa fii urecheat sau pedepsit si, reciproc, sa-ti fie apreciate meritele cand iti depasesti norma. Reversul acestei normalitati l-am descoperit la SNCFR, unul din mamutii post-comunisti, in parerea mea.

Este inadmisibil, din punctul meu de vedere, ca sa amentiti tot timpul cu greva si sa ceri mariri de salariu in conditiile in care meseria ti-o faci cel putin indoielnic. Nu cunosc personal toate salariile ale angajatilor si sunt de acord ca dreptul la protest trebuie respectat, insa lipsa de respect fata de cetateanul normal a acestora (cat si a majoritatii angajatilor la stat) mi se pare nejustificata.

De ce e vinovat omul care plateste bilet si familia lui ca bugetul nu se repartizeaza corect sau "suficient" si trebuie sa fie tratat cu dezgust, sa priveasca cum vecinul de compartiment baga 5 lei in buzunarul "nasului" in timp ce el a dat mai mult pe bilet, sau sa astepte in gara zeci de minute sa plece sau sa ajunga un tren?

E normal sa primeasca o crestere salariala cineva care te lasa sa astepti peste jumatate de ora intr-un tren cu care faci naveta si sa-ti spuna doar atunci cand il iei la intrebari: "Trenul asta nu mai pleaca.. de ce nu intrebati.." ? Un pic de bun simt pentru a anunta calatorii ce se intampla si cat dureaza ar fi totusi o schimbare, pentru ca ei isi fac datoria fata de CFR.. iar daca nu si-o fac este pentru ca sunt "finii" societatii.

Imi pare rau, dar munca "la patron" nu permite multe greseli, lipsa de respect fata de client sau "mersul cu nasul". Din punctul meu de vedere nu ar trebui sa ceara nimeni nici un ban pana nu se termina cu nesimtirea, cu blatistii si cu negarea raspunderii. Daca astea sunt conditiile de calatorie, pentru ca nu e vina angajatilor ci a ministerului, macar sa nu uitam ca toti suntem oameni si sa ne tratam cu respect.

Nu doar eu astept "in bezna" un tren pe peron, au patit si altii sa plateasca bilet cu loc fara loc, sa astepte in camp sau sa piarda trenul cu totul. E trist ca nu toata lumea poate renunta la tren, mai ales cu aglomerarea rutiera, pentru ca asta e singura moneda pe care o joaca CFR-ul.

Articole asemanatoare:

Comentarii (1) Trackbacks (0)
  1. Ma bucur enorm cand vad solidaritate si concordanta in opinii, ma bucur enorm cand protestam impreuna, cand invatam sa ne aparam drepturile ca romani si cu toate ca suntem in faza de “orale”, ESTE UN PAS spre o viata mai corecta.


Lasa un comentariu

Nu exista trackbacks pana acum.

Switch to our mobile site