29Oct/100

Autobiografia lui Nea Nicu

Autobiografia lui Nicolae CeausescuAm urmarit aseara, pret de 3 ore, documentarul Autobiografia lui Nicolae Ceausescu. Este un altfel de film/documentar decat am vazut eu, cel putin, pana acum. Andrei Ujica a realizat un 'film de fictiune', cum de altfel il numeste chiar el, incercand sa prezinte, cat mai obiectiv, o buna parte din viata fostului dictator.

Filmul s-ar putea sa para pentru cei mai tineri comic, pe alocuri, infatisand un patriot, un conducator dedicat tarii, s.a.m.d. Poate ca din punctul propriu de vedere, autobiografic, asa se vedea pe sine Ceausescu.

Cred ca e interesant sa urmaresti acest film impreuna cu parintii, sau cu alte persoane care cunosc mai bine 'vremurile alea'. Nu exista nici un fel de comentarii pe fundal (exista o brosura in care sunt prezentate personajele), tocmai pentru a lasa loc interpretarilor personale.

Mergeti si vedeti filmul, daca considerati ca aveti rabdare 3 ore. Ganditi si lansati propriile ipoteze. Asa cum nu sare nimeni sa explice multe lucruri de la revolutie, o sa ramanem, poate, cu multe intrebari si neclaritati si in urma acest film.

Ar fi putut fi inclus un pasaj de la proces  'N.C.: Puteam fi impuscati fara nici o mascarada.', insa nu procesul e subiectul central al filmului; ci, mai degraba, are rolul de paranteze scurte la inceputul si la sfarsitul acestuia.

Sursa foto: Autobiografia.ro

Articole asemanatoare:

Comentarii (0) Trackbacks (0)

Nu exista nici un comentariu pana acum.


Lasa un comentariu

Nu exista trackbacks pana acum.

Switch to our mobile site