27Apr/083

Poze cu melci. Povestea melcului Sticky.

Am ajuns de Paste pe la Paulesti si am prins cateva poze cu melci. Acesti locuitori ai padurii care-si cara casa-n spate, dau bine in poze, desi sunt timizi din fire :D Pentru intreaga poveste urmariti slide-urile cu melcii si mica poveste dezvoltata pe seama pozelor, povestea melcului Sticky :)

Un melc de dimineata Era o dimineata calduroasa de primavara cand melcul Sticky abia se trezea in cochilia sa. Si-a adus aminte repede ca avea de escaladat un stejar tanar cu scoarta alunecoasa si trebuia sa inceapa cat mai devreme.

Un melc pornit
S-a trezit numai decat si, fara sa stea pe ganduri, porni la drum. Melcii se misca greu si trebuia sa ajunga cat mai departe azi. Era un melc ambitios, caruia ii place sa-si organizeze bine traseele si sa le urmeze cu strictete.

Melci la drum Dupa o vreme, alti doi melci pornira in urma lui, in speranta de a-l ajunge, dar avansul pe care-l avea se dovedea de neinvins. Lui ii trebuira mai putin de 30 de minute pentru a apuca sa urce aproape jumatate de metru, insa pentru acestia drumul parea mai anevoios decat pentru Sticky.

Melci pe copac
Mai trecu ceva timp dar acesta avea un avantaj considerabil de cateva ore, iar distanta dintre ei nu se micsora deloc. Sticky urca in continuare pe copac, iar ei se chinuiau la baza acestuia fara prea mult succes.


Melc urcand Asta nu mira pe nimeni, era cel mai bun catarator din acea zona de padure si mereu urca mai sus decat ceilalti. Ajungea mereu acolo unde era hrana cea mai buna si era invidiat de catre ceilalti melci.Melc la plimbare

Dar asta nu-l descuraja, iar Sticky continua sa urce in fiecare zi mai mult decat ceilalti. Nu orice melc traieste atat cat sa ajunga cineva in societatea melcilor, dar el reusise.Melc la orizontala

Pentru ca era un melc calculat nu se temea de inaltime si de zonele mai putin accesibile, reusind de fiecare data ce isi propunea. In ciuda dificultatilor intalnite s-a descurcat de fiecare data ca un melc destept ce era.


Melc pe copac Ceilalti melci petreceau de obicei o buna bucata din timp in jurul copacilor, incercand sa-i inteleaga aptitudinile de bun catarator. Incercau sa-i urmeze traseul, facandu-si loc timid pe radacinile copacilor, in speranta de a-l ajunge din urma.Melc pe mal

Sticky era un fel de erou pentru ei, faptele lui era teluri la care tinteau ei insisi, dar din diverse motive nu reusisera se le atinga pana acum.

Melc pe margine Ca si multi oameni, era melci mediocrii, care cedau deseori la cel mai marunt obstacol pe care-l intalneau. Nu intelegeau ca numai ambitia si taria de caracter il impingeau pe Sticky de-a lungul copacului in fiecare zi.

Articole asemanatoare:

Comentarii (3) Trackbacks (1)
  1. Can I get some of that shticky iky iky? oooooooooo weeeeddd!

  2. Pentru persoanele care doresc sa investeasca in ferme de melci pe baza de contract pot asigura reproducatori aclimatizati,aspersa minmima,pers. cont.Birsan Eugen,tel 0740804288.

  3. imi plac melicii la nebunie am si eu unu dar este foarte mic il am de ieri si acum am observat ca a iesit din carapace a fost minunat


Lasa un comentariu

Switch to our mobile site