22Mai/089

Cenzura in Romania

Am mai observat un lucru in ultima vreme privind Cenzura in Romania.. nu e bine sa facem/scriem/zicem una sau alta pentru ca suntem cetateni ai Europei si nu e bine sa aratam in afara toate rautatile de la noi din tara.

Care va sa zica.. conteaza mai putin ce ne doare pe noi, important e sa nu-i doara pe altii despre noi. Am facut aceasta paranteza pentru subiectul real al acestui post: cenzurarea spotului publicitar "Alege-ti stapanii cu grija!" de catre Consiliul National al Audiovizualului, pe motiv ca este anti-social si pune intr-o lumina proasta situatia din Romania.

Cheloo:
Exprimarea libera e castigata-n revolutie
E dreptul nostru si e garantat de Constitutie.
Institutiile bruiaza undele:
Romania intra-n Europa doar cu numele.

Daca primul spot electoral care instiga poporul la gandire este cenzurat la scurt timp, ce sa credem noi, cei care avem totusi acces la el prin Internet? Ca e cu atat mai adevarat, ca suntem in continuare condusi de comunisti si ca libertatea de exprimare este ingradita incorect.

NU acest videoclip instiga la absentism de la vot (atrage doar atentia asupra alesilor), ci faptele demne de "lauda" si indiferenta manifestata catre noi un ultimii 20 (!?) de ani.

Ce este trist, din punctul meu de vedere, este ca cenzura in Romania se va practica in continuare abuziv, ca vocile noastre vor ramane inchise pe bloguri, si chiar daca toata lumea ar alege cu grija.. nu prea ar avea de unde sa aleaga :( - radem, glumim, dar.. parasim incinta!

Ombladon:
Comunismul a murit dar spiritul a ramas in tara,
Ne indreptam cu pasi mari spre o parodie nationala.
Cu piciorul in gat pus nu ne lasam luati de val:
O sa sustinem concerte pe scene amplasate ilegal!

Via: Catalin Sandu

Articole asemanatoare:

Comentarii (9) Trackbacks (0)
 1. Mie mi se pare normal ca a fost cenzurat dat fiind scopul spotului. Probabil ca daca nu ar fi fost puse in spot si acele figuri de presedinti, nu ar fi fost cenzurat. Simplu.

 2. Nu e chiar asa, in opinia mea. Asta cu figurile presedintilor e ca si cum ar interzice Animat Planet ca folosesc figurile la toti si spun vrute si nevrute, intruchipandu-i pe respectivii.
  Plus de asta, nu s-a facut vreo referire la presedintii respectivi, inafara de faptul ca au fost presedinti.. nu au fost marcate fascist/comunist/etc pozele sau altceva.
  Hac.. parerea mea..

 3. “nu au fost marcate fascist/comunist/etc pozele sau altceva”… pai care e mesajul spotului?

 4. Mie mi se pare foarte simplu: “Alege-ti stapanii cu grija! pentru ca in viitor sa nu ajungem ca oile conduse de lupi.”. Videoclipul nu trebuie neaparat sa prezinte situatia de acum, ci o posibila situatie din viitor (prezenta robotilor) la care s-ar ajunge in urma votarii “lupilor”.

 5. sau poate prezinta o situatie folosind “agnosticisme” “mistificate” si “gnoseologii” ale absolutului… si marmota……
  Ce crezi, Becali sau Vadim ar putea sa foloseasca spotul in campanie? Uofcors

 6. Adica tu sustii ca de fapt asta e situatia reala si trebuie cenzurata ca sa nu o foloseasca altii in campanie? :D

 7. surpinzator, ai inteles putin din ce am scris… desi vad ca esti tot mai preocupat de politica de la o vreme [cred ca este la moda ca am mai vazut si la altii]. Daca unii candidati au astfel de abordari in camapanie si la televizor, si mai mult, capata si sustinatori de pe urma la ce “mananca”, inseamna ca merge si cu de-astea. Eu nu “SUSTIN” nimic [ca tot ai folosit tu cuvantul asta ca sa accentuezi “ce prostie spune si asta”]. Tot nu te-ai prins?
  Asta e ultimul reply!

 8. Nu m-am prins sincer :) Scriu de politica pentru ca nici ea nu-mi da pace, plus de asta ma intereseaza cine/cum ma conduce, nu vreau sa fiu doar oaie (fie ea si neagra).
  Iar mesajul clipului este “Alege-ti cu grija stapanii!” nu alege-l pe x in schimbul lui y. Lasand la o parte faptul ca trustul Intact e detinut de un domn retras recent din politica, acest clip a fost difuzat de Antena 3 pentru ca oamenii sa mearga la vot si sa gandeasca.
  Nu m-am referit la faptul ca SUSTII pe cineva, ci ca iti sustii o idee in urma discutiei noastre. Daca nu sustii pe nimeni si nu mergi la vot este iarasi un drept la care ma gandesc si eu sa apelez, deci n-am nimic cu asta.
  Numai bine :)

 9. Din punctul meu de vedere, clipul a fost interzis la comanda politica, desi … prezinta intr-un mod metaforic adevarul despre prezentul si viitorul nostru, in cazul in care nu se va schimba modul de gandire al electoratului.

  Ma deranjeaza foarte mult ca nu se interzic acele clipuri sau emisiuni care intr-adevar PROSTESC populatia. Doua exemple :
  1. Dorele … Ia mai fa ma asa !!! (Hai sa ne uitam pe santierele invecinate, si sa vedem cati sunt ca Dorel…. si cati rad de el in loc sa il ajute)

  2. Emisiunile de genul “Descoperiti cuvantul urmator : [ _ASA ]”, unde toata prostimea tarii ramane fara bani.


Lasa un comentariu

Nu exista trackbacks pana acum.

Switch to our mobile site