18Ian/080

Cat este noua taxa auto?

Ma umplu in fiecare zi de cat mai mult dezgust pentru felul cum e condusa tara asta. Urasc tirania asta in care traim, condusi de atatia "Ceausesti", pentru ca asta nu e democratie fratilor, poporul nu conduce, de fapt, parerea poporului nici nu conteaza.

Parc Auto SHCat de nesimtit poti sa fii, in calitate de conducator sa creezi o taxa de prima inmatriculare si sa ignori total plangerile cetatenilor care te-au votat. Este nevoie sa te ameninte mamica UE cu procesul ca sa vezi ca n-ai facut o treaba buna. Mai tineti minte cat a fost de laudata si cata importanta s-a dat integrarii? O reactie de incomod usor a fost singurul mod in care s-au manifestati cei acreditati cand au fost amenintati cu procesul pentru taxa auto. Nu-mi imaginez ce om cu capul pe umeri nu se simte jenat si nu curata imediat rahatul pe care l-a imprastiat intr-o astfel de situatie. Dar nu vorbim de oameni cu capul pe umeri, vorbim de niste incompetenti.

Desi toata lumea s-a plans cand a fost introdusa taxa auto, singurele atitudini pozitive le-a avut Dacia-Renault printr-un santaj nesimtit: "daca taxa este scoasa, vanzarile vor scadea la jumate si va fi necesar sa concediem peste 1000 oameni". Domnule traim in capitalism sau in ce mama masii? De competitie nu s-a auzit?

Ma rog, aranjata sau nu, taxa de prima inmatriculare a ramas cum e mai bine pentru altcineva decat pentru "cei multi si prosti" pana la ultimul avertisment al UE. Dar nici de aceasta data nu s-a dorit satisfacerea peblie, bravii nostrii conducatori au impacat doar partial capra si varza, dar mai mult lupul.

Noua taxa auto scumpeste masinile noi cu cel putin 300 Euro, dar le ieftineste pe cele vechi. Eu gandesc deci ca mintea liderilor functioneaza totusi. La un calcul simplu, pentru vanzarile la autoturisme noi in creste vor intra "la buget" cam tot atati bani cat s-ar fi platit pe cele vechi. Nu pot decat sa presupun lucrul asta, deoarece n-am diploma in economie.

Cu alte cuvinte, nu mai descurajam comertul de masini cu alte tari si ii lasam pe amarati sa cumpere toate junghiurile, ca noi oricum ne permitem masini noi. Ma astept la reactii de genul "Nici cum era prima oara, nici asa nu sunteti multumiti, pai ce vreti domne?". Domne vrem in primul rand lideri, nu papagali. Cum sa spui ca e taxa de mediu si o cresti la masinile noi, mai putin poluante daca nu esti papagal?

Draga domnilor de la Dacia-Renault si Ministerul de Finante mi-am confectionat filtru de aer pentru interiorul Loganului meu pentru ca: 1. nu avea in dotarea standard si 2. nu mai suportam fumul intens de la masinile deja inmatriculate. Va rog sa nu ne luati de prosti si sa ne spuneti ca va pasa de mediu ca stim mai bine ca totul se rezuma la bani.

Articole asemanatoare:

Comentarii (0) Trackbacks (0)

Nu exista nici un comentariu pana acum.


Lasa un comentariu

Nu exista trackbacks pana acum.

Switch to our mobile site