2Iul/080

Frumusetea capitalismului. Visul meu cu Cola.

Coca-Cola Bulgaria

Eram inca un copil cand s-a deschis fabrica Coca-Cola din Ploiesti. Faptul ca o conducta de gaze pentru aceasta a trecut prin toate parculetele de joaca, inclusiv al nostru, lasand tevi de aerisire de circa 30 cm in afara solului de care ne impiedicam sau loveam a fost trecut cu vederea in timp. Cu totii eram bucurosi ca, stand la mai putin de 1 km de fabrica, vom bea Coca-Cola "aproape gratis".

Lucrul asta nu s-a intamplat! Inafara de locurile de munca pentru "cei cu pile", cum se zicea atunci, nu am tras practic nici un folos de pe urma fabricii Coca-Cola din Ploiesti. Probabil ca nu am mai fi gasit suficient suc in magazine daca nu s-ar fi construit, dar ma indoiesc sincer de asta.

Lucrul asta mi l-am adus aminte acum cateva luni cand am observat in presa online o comparatie intre preturile de la noi si tarile invecinate, in care am observat ca pretul a 2L de Coca-Cola este mult mai mare in Romania decat la Bulgaria (iar am devenit contrariat ca e fabrica langa mine si trebuie sa dau cu 1 leu aproape in plus - nu stiu daca au fabrici peste tot in Bulgaria sau mana de lucru e ff ieftina).

Ideea acestui post mi-a venit cand am cumparat un PET de jumatate de litru de Coca-Cola de la un magazin cu inscriptii bulgaresti. Ca a fost sau nu Bulgaria la Euro 2008 conteaza mai putin, promotia e si la ei oricum, dar sticla asta e adusa din Bulgaria spre vanzare. Si nu erau doar 1-2 in vitrina frigorifica! Care va sa zica.. e mai profitabil sa cumperi si sa transporti Coca-Cola din Bulgaria in Ploiesti, decat sa-l vinzi pe ala de aici. halal treaba domne cu capitalismul asta!

Am renuntat la Coke (am vazut ca scrie asa pe sticle - sa nu uitam ce continea/contine cumva ?!) de ceva timp, banuind ca sucul este vinovat pentru o serie de dureri in capul pieptului care m-au si lasat dupa aceea. Am impresia ca sucul asta care creeaza dependenta se aseamana mult cu visul meu din copilarie: e dulce si placut la inceput, dar trece repede si e plin de acid.

Articole asemanatoare:

Comentarii (0) Trackbacks (0)

Nu exista nici un comentariu pana acum.


Lasa un comentariu

Nu exista trackbacks pana acum.

Switch to our mobile site