5Nov/103

Penibililor fara veveve

Nu e un post pentru ce-i care nu au un site, cum s-ar crede la prima citire. E un post pentru aia care au si mai au si pretentii. Ma enerveaza ca o regula simpla nu e cunoscuta de atatia webmasteri (cei drept nu prea mai auzi termenul asta, n-or mai fi 'masteri' :)) si nu merg siteurile fara www in fata.

Stiu ca e la mintea omului cu 4 clase (si a unor directorasi plini de basini si de lipsuri) sa tina minte adresele web cu veveve... dar nu asta e de fapt adresa site-ului, ala e un subdomeniu. Ideal ar fi sa se ajunga in ambele variante la continut pentru a satisface toti vizitatorii, si in nici un caz sa nu functioneze una din ele.

Mai pe intelesul cui are nevoie, e ca si cum ai avea diferite interioare la telefon. Acum imagineazati ca adaugi un interior si pentru centrala si inlaturi posibilitatea de a suna direct acolo fara interior. E putin cam peste mana, nu, mai ales pentru unul care habar n-are nici un interior de la tine?

Nu stiu daca e cel mai bun exemplu; ideea e ca www.siteultau.ro e un subdomeniu, cum ar putea fi si magazin.siteultau.ro, dar si-a pastrat un statut aparte in cultura necunoscatorilor (sa nu zic inculti, ca am auzit destui cu adresa de mail www.maistiueuce@yahoo.com - multi aveau de fapt maistiueuce@yahoo.com).

Sunt destul de multe site-uri care au problema asta penibila, gen: istyle.ro, dacia.ro, ploiesti.ro si sigur mai sunt si altele. E cam stupid sa primesti o eroare ca acolo nu e nimic, cand o simpla redirectare faca valabile ambele moduri de accesare.

Va fac gratis, o favoare. Salvati fisierul asta, extrageti arhiva (nu va speriati ca are doar extensie fisierul din ea). Deschiteti fisierul ala in notepad si schimbati 'siteultau' cu domeniul vostru. Dupa care, il copiati exact unde aveti site-ul (pe FTP probabil). Sansele sunt de 90% sa functioneze doar cu atat.

Altfel: trageti-l de urechi pe ala care se ocupa de site sa rezove situatia sau lasati un comentariu si poate am cu sa va ajut.

PS: le cer scuze celor mai luminati care stiu foarte bine toate cele de mai sus :)

Cu etichetele: , Lasa un comentariu

Articole asemanatoare:

Comentarii (3) Trackbacks (0)
  1. Eu te iert :).
    BTW: vezi ca IIS nu stie implicit .htaccess

  2. Bine că sunteţi voi deştepţi… :)

  3. @ionutg: true, sper totusi ca e valabil cum am zis in cele mai multe cazuri, sa nu intrebe nimeni daca ‘muieti-s posmagii’ ;)
    @catalin: incercam si noi cu astea, de monopoly ne-am lasat :)


Lasa un comentariu

Nu exista trackbacks pana acum.

Switch to our mobile site