15Mar/081

Fisker Karma – Masina Hibrida cu sonorizare de Formula 1

Ma pasioneaza orice stire legata de masini care ne-ar putea scoate din monopolul petrolier. Cred ca orice hibrid sau orice fel de propulsie nou reprezinta idei care nu primesc suficient credit si sustinere pentru beneficiile pe care le aduc.

In cazul proiectului de fata, intr-un mod mai comic sau nu, o masina care arata mai mult ca un roadster devorator de benzina, producatorul a venit cu o idee ingenioasa pentru a-si atrage cumparatorii. Pentru fanii devotati ai masinilor puternice, si mai precis a sunetelor produse de arderea violenta a compusilor petrolieri, acest hibrid vine cu un sistem de sonorizare intern si extern habitaclului care-si propune sa redea sunete intre cele produse de masinile Formula 1 si avioanele cu reactie.

O idee banala, care probabil nu va multumi pe toti cei care iubesc sunetul motorului turat puterni, insa este un motiv suficient de a castiga suficienta publiciate suplimentara pentru acest model.

In rest, hibridul functioneaza aproximativ 80KM pe baza acumulatorilor, inainte sa fie nevoie de comutarea pe benzina. Aspectul interior si exterior este demn de orice limuzina germana, iar notele de futurism sunt evidente. Acoperisul beneficiaza de numeroase celule solare pentru captarea energiei primite gratuit in fiecare zi.

Sincer, cred ca este pacat ca modelele de acest tip nu beneficiaza de publicitate prin simplul fapt ca reduc consumul si noxele degajate, fiind necesar de aducerea de tot felul de artificii pentru a iesii in fata. Pretul estimat pentru Europa va ajunge probabil la 65000 Euro, ceea ce enorm comparativ cu pretul mediu al masinilor, dar pe viitor este foarte probabil ca acesta sa scada.

Sunt sigur ca o masina ecologica care doar suna ca un bolid de Formula 1 nu se preteaza la fel de bine, pentru cei care-si permit, ca un monstru nemtesc abonat la benzinarii. Am atasat cateva poze cu acest hibrid si va las sa va ganditi singuri daca aceasta masina are nevoie sa sune "tare" sau merita doar pentru ca este.

Fisker Karma - Masina HibridaFisker Karma - Masina HibridaFisker Karma - Masina HibridaFisker Karma - Masina HibridaFisker Karma - Masina HibridaFisker Karma - Masina HibridaFisker Karma - Masina Hibrida

Articole asemanatoare:

Comentarii (1) Trackbacks (0)
  1. O…Da! Poate vor scadea preturile la hibride” … Pana atunci, cat e petrol… sau alt fosil, merge… la efectul de sera … ieftin si fara multa bataie de cap …


Lasa un comentariu

Nu exista trackbacks pana acum.

Switch to our mobile site