1Dec/080

Am revenit.. cu sfarsituri si inceputuri.

N-am mai scris de mult, sa zicem ca am fost in campanie.. nu, nu campanie politica.. ci campanie proprie, in urma careia mi-am schimbat locul de munca in capitala si am ingrosat randurile navetistilor :)

S-au intamplat atatea intre timp ca mi-ar lua prea mult sa fac un rezumat, dar astazi am observat cum ziua nationala se potriveste de minune cu sufletul romanilor.. suntem tare in ceata, cam distanti si reci.

N-am vorbit deloc de "neajusurile" campaniei electorale pentru ca exista intotdeauna si oricum se vorbeste degeaba. Ce e cert este ca de fiecare data inainte de alegeri se scriu articole sub titlurile de ce sa mergi / de ce sa nu mergi la vot. N-a omorat pe nimeni discutia, dar deja argumentele sunt foarte clare pentru toata lumea, iar eu personal n-am intalnit nici o persoana convinsa care sa treaca de partea cealalta.

Dovada ca si de data aceasta prezenta a fost execrabila, mai ales din partea celor de la orase si a celor cu studii superioare cred ca spune multe. Cred ca fenomenul de ceata este cel mai potrivit pentru majoritatea care NU s-a prezentat la vot: nu stim cu cine sa votam, e neclar si de ce trebuie sa votam - iar ideea de"nu lasa pe altul sa hotarasca pentru tine" nu isi are rostul.. pentru ca oricine ar iesi tot nu face nimic.

Ma bucur ca studentii si elevii s-au dus gratuit acasa sau la munte si, probabil, mai putin la vot cum s-a dorit cand s-a dat legea - e un fel de razbunare pentru felul in care se lucreaza si in parlament. Prezenta la vot este un drept, ca si absenta de la aceste (ca si prezenta in parlament, din cate se pare).. iar ideile de genul "nu ai dreptul sa vorbesti, daca nu ai votat" nu isi au nici un rost, din punctul meu de veder (ca si activitatea in parlament, din cate se pare).

Personal, sunt unul din cei care nu a votat, dar unul din cei care vroiau sa voteze.

Hai totusi sa schimbam subiectul ca vreau sa scriu cat mai putin despre politica (nu ma pricep nici la politica si nici la fotbal - ar trebui sa.. "parasesc incinta" ?). Pe scurt:
- cred ca seria SAW devine un fel de "Tanar si Nelinistit", pentru ca nu se mai termina, desi a devenit nasol
- mi-a facut Doru poze cu un monopost de Formula1 - sper sa iasa interesante pozele
- n-am mai facut nici macar 2 poze de vreo 2 luni de zile, dar sper sa-mi revin in 2009 :)
- am invatat vreo 2 feluri in care poti sa dormi in tren si ca, in timp incepi sa inveti colegii de naveta
- ma distrez teribil uitandu-ma la Mondenii si citind blogul lui Bendeac (mai nou si la MagicFm, atat cat prind)
- merg pe jos cam 50 de minute in medie pe zi si cred ca e sanatos, desi la 6 dimineata nu pare asa.
- abia astept sa termin masteratul, ca vreau sa-mi dedic mai mult timp mie
- ma bucur ca a iesit Obama in State, pentru ca, spre deosebire de candidatii nostrii, inspira cu adevarat o schimbare
- nu stiu inca ce fac de revelion si nu o sa stiu prea curand, pana nu incazes primul salariu la noul job
- ma intreb cum o sa ma afecteze pe mine si familia mea criza financiara
- ca de obicei, ma concentrez pe familie si prieteni si mai putin pe celelalte griji - se pare ca-mi iese pana acum.

Se apropie Craciunul, rapid.. mi-am dat seama mai ales ieri, cand am pus grau de Sf. Andrei - trebuie sa fiu cuminte si sa vad ce-i cer mosului. Numai bine, La multi ani Romania!

P.S.: imi aduc aminte in liceu ca trebuia sa invat "Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie.." - nici acum nu sunt suficient de matur sa raspund la retorica asta.

Articole asemanatoare:

Comentarii (0) Trackbacks (0)

Nu exista nici un comentariu pana acum.


Lasa un comentariu

Nu exista trackbacks pana acum.

Switch to our mobile site