3Feb/112

Interfata web pentru Android Market

Interfata Android MarketDupa o asteptare destul de lunga (si probabil multe cereri :)), Google a prezentat recent o interfata web pentru Android Market. Ce inseamna asta pentru utilizatorii de telefoane cu OS-ul Google? Pentru cei care foloseau doar aplicatia Market de pe telefon inseamna ca pot sa gaseasca mai usor aplicatii direct in fata calculatorului si sa aleaga sa le instaleze OTA (over-the-air). Pentru cei care foloseau deja un alt market, care eventual avea deja o astfel de interfata (eu folosesc appBrain), au acum si optiunea oficiala, insa destul de modesta.

Un lucru evident de altfel, trebuie sa va autentificati cu datele contului Google pe care-l folositi si pe telefonul dumnevaoastra, pentru a putea instala aplicatii direct din browserul web.Aplicatie Android Market

Site-ul prezinta, dupa cum v-ati fi asteptat, o versiune mai mare (si mai usor de navigat) a celei de pe telefon. Astfel, se pot vedea direct pe calculator: detaliile unei aplicatii, screenshoturi, permisii necesare, precum si ultimele modificari si review-uri ale acesteia. Apropo de review-uri, puteti sa introduceti unul chiar de aici, ceea ce e mai facil decat de pe telefon.

Instalare din Android MarketInstalarea este destul de simpla (cine a folosit appBrain stie cum functiona webInstallerul lor, inainte sa-l 'ciunteasca' cei de la Google): dai click pe Install, revizuiesti permisiile necesare pentru aplicatie (eventual pretul) si finalizezi instalarea. Aplicatia o se instaleaza automat la prima sincronizare a telefonului pe net (android market in sine nu este o aplicatie cu o sincronizare configurabila, actualizarea se face periodic, in fundal).

Probabil ca ati vazut deja si in poze, aplicatiile disponibile mandrei noastre tari sunt inca cele gratuite, neexistand momentan posibilitatea de a plati pentru altele. Engadget scrie de aparitia platilor in aplicatie si ramane de vazut daca prin acestea va fi posibila plata din Romania.

Aplicatiile mele Android MarketInca destul de precara totusi, aceasta interfata ar putea fi mult mai grozava daca s-ar integra cu lista de contacte si ar folosi mai mult componenta sociala (cum fac alte marketuri deja). Desigur, e ok sa vezi review-uri si stele, dar pe langa recomandarea pe tweeter ar fi fain sa vad lista publica cu aplicatiile prietenilor, sau doar review-urile acestora. O mai buna integrare cu telefonul ar face disponibile informatii privind ocuparea memoriei si lista de aplicatii instalate. Momentan exista optiunea My Orders in meniul My Market Account care listeaza doar aplicatiile instalate vreodata exclusiv prin Android Market (cel putin asa cred), ceea ce e destul de confuz.

In concluzie, pentru a naviga mai usor piata de aplicatii pentru Android aveti acum la dispozitie o interfata mai mare, accesibila de pe calculator. Daca doriti mai mult factor social, o integrare mai buna, nu doar vizualizarea pe un ecran mai mare, nu abandonati momentan celelalte marketuri.

Articole asemanatoare:

Comentarii (2) Trackbacks (0)
  1. Eu raman pe appBrain … nu ? :D

  2. @ionutg daca esti de aceeasi parere ca si mine :P acum nu mai merge webInstallerul, dar tocmai vad ca nici Android Market nu e fara buguri #-o Oricum, te bucuri de optiuni multiple, e telefonul tau ;)


Lasa un comentariu

Nu exista trackbacks pana acum.

Switch to our mobile site