14Mai/080

Despre CERF 2008. My two cents.

Peste in acvariu cu FlashuriInitial am zis ca nu o sa scriu despre CERF, pentru ca nu a meritat si oricum au scris altii destul, dar m-am gandit ca pot totusi sa sintetizez cateva idei. CERF-ul, in opinia mea de vizitator constant de cativa ani, si-a pierdut din "glamour" si inovatie. Am stat si m-am gandit daca nu cumva doar eu as face lucrurile altfel, dar dat fiind semnalele trase inca de anul trecut de prese si vizitatori nu am observat nici o schimbare in bine in 2008.

Ca nu s-a schimbat nimic in bine inseamna ca totusi vizitatori sunt destui, iar organizatorii nu-si pun inca problema veniturilor. CERF-ul inca reprezinta o conferinta si expozitie de IT si comunicatii, dar parca te-ai astepta la alt ambalaj pentru ceva ce anunta noutati tehnologice deosebite.

Anul asta m-a surprins placut standul Nikon (poate ati observat ca fac poze multe de la o vreme ca hobby :) ) unde am asistat la un curs de fotografie destul de simplu, dar informativ. In rest multe lucruri erau ca si anul trecut, depasite, slab prezentate sau total neinteresante.

Daca-i intereseaza pe organizatori cu adevarat as avea cateva propuneri pentru CERF 2009:

  • Propun ca un pavilion intreg sa fie numit "Sala de Jocuri", pentru ca sa pot evita mai usor aglomeratia de tineri care vin la CERF sa se joace aceleasi jocuri pe care le joaca si acasa, si la salile de net, de ani buni de zile (nu pasiunea e de vina, ci felul in care se manifesta.. parerea mea).
  • Propun ca toate standurile sa angajeze numai modele masculine, mai ales ca anul asta fetele nu au radiat ca in alti ani, pentru a ne atrage atentia asupra produselor, dupa cum se cuvine (cam 40% din articolele GO4IT despre CERF 2008 sunt despre fetele de acolo.. come on).
  • Propun ca firmele care-si dispun produsele exact sub forma de tarabe sa le si vinda celor interesati (daca vin din Ploiesti pentru CERF, nu o sa mai fac inca un drum special pentru a-mi cumpara o casca Bluetooth de la voi) - da, stiu ca nu e bazar, e o conferinta si o expozitie in acelasi timp, dar e pacat sa pierzi clienti siguri asa.
  • Propun ca toate pliantele sa fie adunate la o intrare si sa se poata ridica de acolo, alaturi de informatii privint exponantii - ma dispera cand imi distrag atentia de la ceva anume fetele care le distribuie cu ceva ce nu ma intereseaza, iar eu trebuie sa le zambesc cu greu pentru ca asta e munca lor, din pacate (la ce m-a interesat am cerut eu pliant, nefiindu-mi necesare TOATE pliantele).
  • Propun sa fie o sortarea mai riguroasa a exponantilor, pentru a face deosebirea intre cei care tin o conferinta, si isi prezinta produsele verbal, si cei care expun sisteme audio la volume ridicate.
  • Le propun exponantilor sa vina in intampinarea asteptarilor vizitatorilor care au auzit de gadgeturi, eee pc, telefoane dual sim si altele cu noutati veritabile (pentru al catelea an am vazut Sony Car!?).

Poate lucrul asta din urma, faptul ca prin intermediul Internetului aflam unele lucruri mult mai repede, ne face ca, pusi in fata produsului, sa nu mai fim la fel de impresionati. Multe lucruri evolueaza spre Internet si ar fi normal ca si CERF-ul sa se alinieze la asta - cum ar fi ca toata conferinta si expozitia sa fie online (prezentari, comenzi online, suport tehnic, interactivitate, abonari, etc.)? Pentru industria IT nu suna chiar a "maine".

P.S.: Producatorilor proiectorului de joc de fotbal de la standul Vodafone le sugerez sa se combine cu producatorii podelei cu leduri :D

Joc de fotbal proiectat pe podeaPodea OLED

Articole asemanatoare:

Comentarii (0) Trackbacks (1)

    Lasa un comentariu

    Switch to our mobile site